Goteburgare.se

Recension av O’learys, Östra Hamngatan

O’learys på Östra Hamngatan går man förbi rätt ofta men det är sällan man trillar in. Vi var burgarsugna och hade sett skylten utanför som lockar med fina burgare. Klart man ska prova, så det blev så.

På ranglig uteservering med folk runtomkring till höger och vänster beställde vi in en vanlig burgare och en pulled pork ”burgare”. Servicen var snabb och snart satt vi där med varsin korg full av käk. Så hur var det? Vi kan börja med ett tips, ta pulled pork. Jäkligt god! Den får banne mig en femma. Så hamburgaren då?

Kött: Inget speciellt, kändes som halvfabrikat med lite för mycket kryddor. Det kändes spontant som man dolde halvdana råvaror i peppar. Så lite fart var det på smaken men konsistens och textur var inget att hänga i julgranen. Och givetvis well done… En tvåa.

Bröd: Helt okej, inget märkvärdigt men ändå helt okej. Och som vanligt är allt som inte är korvbrödsbagaren (På restaurang alltså. Käka hemma vid grillen är det smidigt, men på restaurang, nej) bra. Så en trea i betyg.

Tillbehör: Stripsen hade potential, väldigt söta och flera krispiga men det var lite för ofriterat. Många var ganska mjuka och man märkte att de inte ”gräddats” färdigt helt inuti. Även här en trea.

Service: Snabb men utan det lilla extra. Känns som ett mantra för Olearys, en trea.

Helhet: En helt okej burgare, men vi hade ett stort problem och det var korgen man fick det serverat i. En sämre korg får man leta efter. När vi ätit halva måltiden insåg man att man ätit upp hälften av papperet i korgen. Och burgaren var för svår för att hålla i handen och alltså krävde bestick. Jag frågade om detta och fick som svar att huvudkontoret var skurkarna men att man gärna fick be om tallrik. Så ska ni hit, ta tallrik! I övrigt inget speciellt, en trea.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *