Hoppa till innehåll

Populära inlägg

Toppinläggen

Här hittar ni  hemsidans  mest populära inlägg.

The barn

Det är inte ofta man stöter på ett renodlat hamburgerställe där man får boka två veckor i förväg. På The Barn gäller det att man planerar innan om man vill dit, men det är det värt!

Direkt när man närmar sig The Barn känner man att de lagt energi på inredning och känsla, bara utanför dörren växte det majskolvar. Väl inne är känslan av Westernsaloon och gammal lada stark. Koppar, mässing och trä, mängder av trä i en fin kompott som får en att resa tillbaka 100 år i tiden. Menyn var utformad som en gammal tidning och dryckeslistan kallades motbok, bra jobbat The Barn!

Men nu var det ju burgare vi var ute efter så här kommer det!

Kött: Mycket bra stekyta och en lagom genomstekning. Köttet kom i bra form med medium rare-stekning utan att behöva säga till. Dock var det lite torrt och på burgaren Prästen fanns ingen dressing eller liknande för att smörja upp. En trea i betyg.

Bröd: Bra! Luftigt, lagom tjockt och gott. Dock inte det lilla extra, hade gärna haft det något saftigare. En fyra.

Tillbehör: Sötpotatisstrips och vanliga strips beställdes tillsammans med tryffelmajjo och vitlöksmajjo. De olika stripsen var välfriterade och mycket krispiga. Båda hade persilja på sig i lagom dos. Bra utseende och lagom salta. Tryffelmajjon var bra men däremot vitlöksmajonnäsen ett bottennapp.

Denna gången blev det ingen shake utan vi gick på drinkmenyn istället. Detta kan jag varmt rekommendera och efter en hallandsfläder-drink och en med granatäpple ville vi kasta femmor i betyg på bartendern. Mycket bra! Betyg på tillbehör blir sammanlagt en fyra.

Service: Snabb och trevlig. Bra tips på dryck och inga krusiduller. Fem poäng helt klart!

Helhet: Det är inte världens bästa burgare men bra är de. Jag tog en ”grisen” vilken jag rekommenderar. Bacon, majonnäs samt inlagd rödlök gav en bra kombination. Så vill man ha en bra kväll med god mat och dryck, gå hit! Hela stället är en upplevelse (till och med toan var en upplevelse, fräsch med koppardetaljer men dörr som uthus med hasp som lås) och priserna väldigt humana. Men eftersom det är burgaren som är det viktiga når The Barn bara upp till en fyra i betyg. Däremot kan jag säga att jag kommer att komma tillbaka hit när bokningarna kan vara lite mer spontana.

Butchers Market

Göteborgs bästa burgarställe?

I skuggan av Burgerssons hype har Butchers Market vid Yaki Da startat. Jag vet inte om de medvetet valt att inte bli lika haussade som konkurrenten men det kanske är till det bättre. När vi kom dit strax efter 17 var det fullt och vi fick vänta 10 min innan vi fick plats.
Servicen började bra med trevlig ”hovmästare”. Servitören vi fick var däremot av tröttare slag. Inte otrevlig men inget mer än att ta beställningen.

Lokalen har mycket av det jag saknat och påminner starkt om de bättre burgarställen jag varit på utomlands. Snygg tegelvägg med köttkarta, robusta möbler av trä och köket i knät på restaurangen. Stället är litet och serverar kanske 30 pers samtidigt.

Jag beställde en Butcher’s som hade dijonmajonäs, stekta champinjoner och stekt lök. Detta i hopp om att få en smak likt tex Five guys eller Shake shack som är två grymt bra ställen i USA. Och nära är det!

Kött: Bra kvalitet och stekt medium utan att behöva säga till. Nästan till gränsen på medium rare och enligt mig precis lagom för denna sortens kött. Man kan beställa antingen liten (130g) eller stor/dubbel (180g). Priserna ligger från hundralappen och uppåt. Jag tog singelbiffen och blev både mätt och nöjd.
Köttet var dock väldigt magert och jag tror att det hade tjänat på att få lite mer fett i sig. Även om stekgraden var bra kändes det lite torrt. Dock långt över snittet i Göteborg och jag ger det betyget 4a.

Bröd: Riktigt bra! Inga konstigheter utan ett gott, luftigt och perfekt bakat bröd. Inga bismaker eller konstig konsistens (Ala frisco-svamp-orange-brödet) utan bara bra helt enkelt. Så här ska ett hamburgarbröd vara. En solklar 5a i betyg.

Tillbehör: Jag beställde in stripsen med ”svartpeppar, bacon och vitlök” och visste inte vad jag förväntade mig. Men värt var det! En riktigt god och härlig dressing låg på toppen. Priset är i överkant men jag kan absolut rekommendera att ta det. Cole slawen missade jag helt men den såg väldigt välgjord ut.
Min medätare tog en float med cola vilket vi ofta drack i USA och det var riktigt gott att få dricka igen. Det är inte vanligt i sverige med glass och läsk och har man inte provat kan jag rekommendera det. Iaf en gång.

Service: Jag tror att vi drog lite av en nitlott här, ingenting otrevligt men inte ens ett hejdå när vi gick. Övrig personal verkade glada och trevliga och alla lyssnade på kundernas önskemål (tex högre stekgrad osv).

Helhet: Just nu Göteborgs bästa burgare i min mening. Lokal, burgare och tillbehör var verkligen bra och jag kommer gärna hit igen! Hambugerihopsättarkocken såg ut att lägga ner kärlek på varje burgare och det kändes på smaken. En femma i betyg och jag undrar om någon kan slå detta.

Burgersson

Hype, det kan vara något bra eller något dåligt. Man måste prova själv och då ska man vara ärlig mot sig själv. Är det bra bara för att alla andra säger att det är bra. Jag känner mig nu som en mellanstadieelev som skriver om grupptryck men jag kände att detta kunde vara bra som förord.

Idag var vi på Burgersson, äntligen. Vi har väntat länge och vi var nära på att skita idet idag med eftersom vi inte hade kamera med oss. Men vi valde tillslut att lyssna på magen istället så ni får helt enkelt klara er med dessa lite halvkassa bilder, även om man äter med ögonen…

Jag ändrade lite på sidan och då försvann en kommentar från en Leopold angående Burgersson. Denna hade jag som mindset innan jag gick till Burgersson. Det är lite som att läsa dåliga recensioner av en film för att allt då kommer att vara bättre än väntat.

Åt på Burgersson idag. Hamburgare ca. 120-150g + strips. ”Chiliburgare” kallades den. Burgaren smakade INGENTING! Och verkligen inte chili. Att vi, efter att ha ätit upp 80% av burgaren, blev erbjudna Heinz habanerosås att ha på hjälpte föga. Då smakade den enbart ättika. Stripsen, som var perfekta, drar upp betyget och fakutmet att köttet är närodlat. Dock fanns inga dipper att få till stripsen=Vansinne! Vi fick en skål med smaklös majonäs (som var tänkt ligga på burgaren) till istället.. meningslöst. Äter aldrig här igen och det borde inte DU heller.

Så med dessa ord satte vi oss på uteserveringen och beställde in standardburgaren, en ost och bacon och en milkshake med blåbär. Menyn såg fantastisk ut, perfekt upplägg och helt enkelt snygg. Kändes bra, tills jag läste texten på toppen.

Medium well… Inget som har ordet well när det handlar om kött kan vara bra. Känner mig pretto för att jag gnäller på detta men nej. Det fungerar inte. Men jag beställde en medium rare och sällskapet tog enligt menyn. Kul, då får vi se hur kocken vill att det ska smaka.

Så nu till betygssättandet och jag har valt att kasta om lite i ordningen och tar helheten sist. Fattar inte varför jag inte haft det så tidigare.

Kött: Beställ medium eller gärna medium rare för min (MR) var fantastisk. Köttet alltså. Mört och härligt i fin form. Jag förstår inte varför Burgersson mesar till det och serverar välstekt kött. Vill man ha det kan man väl gå till sibylla eller McDonalds? Nej stå på er och visa att ni faktiskt har bra kött, från början! Min medrecensents kött smakade ingenting och var ej oväntat rätt trist. Så där tappar ni lite. Ger köttet en 4a. Potential finns, men släng gärna på lite mer salt och peppar.

Bröd: Här var det också bra. Fint, välgjort bröd. Ett av de bättre sorterna. Smakade inte så mycket men det ska ju köttet hjälpa till med. En 4a även här.

Tillbehör: Klockrena strips. Några av de godare jag ätit! Kan dock inte bestämma mig hur jag tycker om att man tar 30kr extra för dessa dock. Som vanligt beställde vi milkshake när det fanns på menyn. Skytet om Lejonet och Björnen lockade men var en ofantlig besvikelse. Visst smaken var god, men 2dl mjölk blandat med en skopa glass är ingen milkshake. Kör tyngre och gör en riktig shake! Så stripsen en 5a och shaken en 1a…

Service: Riktigt trevlig service och bra bemötande. Inget snack om det. En femma!

Helhet: Härligt ställe, snygg miljö, lagom folk och snyggt upplägg. Trots bra kött och bröd var burgarna rätt smaklösa. Det finns ett enormt potential hos Burgersson men det känns som de svenskat till det och inte vågat gå sin egen väg. Så stå på er, detta kan bara bli hur bra som helst, nu är det bara okej. Helheten blir en svag fyra.

Bersås Burger Joint

Ett nyöppnat ställe i det gamla Berså som satsar helhjärtat på The American Burger och når långt.

Jag gillar när folk verkligen försöker. Alla kan ha en burgare på menyn och komma undan med att det mest är barn eller folk utan äventyrslust som beställer och det blir inte mer än så. Bersås Burger Joint går helt in och har bara hamburgare på menyn.

Helhet: En riktigt fin burgare, bra upplägg, fina strips och bra cole slaw. En inlagd gurka pryder tallriken som är en plastkorg med klassiskt hamburgerpapper i bottnen. Man kan tänka Burger King men med finess. Ett minus var att tex rödlöken på burgaren var en hel skiva vilket lätt blir tungt att äta. dela upp skivan i flera ringar så blir det godare! I övrigt helt klart godkänt och helheten får fyra av fem i betyg.

Kött: Bra storlek och kvaliteten känns bra. Man fick inte frågan om hur man ville ha köttet och det kom närmare well done. Jag hade gärna haft det lite mer rare men det var saftigt och ändå godkänt. En stark trea.

Bröd: Brödet kändes välgjort och var lagom tjockt och mjukt. Fler restauranger borde ta lärdom av Berså och erbjuda bra bröd. En given fyra i betyg!

Tillbehör: Cole slawen var mild och fin och inte så besk som vissa fejkmajonäscole slawer (svårt att skriva ihop/isär ett svengelskt ord) kan vara. Inlagd gurka är välkommet och vi valde även att besälla in en relativt dyr milkshake. Den var bland de bästa jag smakat. Ganska liten men faktiskt värd sitt pris. Tänk Pulp Fiction och five dollar milkshake. Stripsen var dock lite väl kort friterade och kändes helt enkelt ofärdiga. De var av den tjockare sorten och jag tror att trean i betyg jag ger lätt kan ökas både ett och två steg.

Service: Snabb och trevlig service. Fick ett smutsigt glas men det byttes snabbt ut. Tog ett tag att få betala men inget ovanligt. En notis var att man fick olika servitris/servitör hela tiden men jag lägger ingen vikt i det då alla var trevliga och höll koll på vad man beställt. En snäll fyra.

Priserna ligger från 99kr för en lunch till knappa 200 för stora burgare. En vanlig meny landar under 150kr vilket är ett helt okej pris för den kvaliteten man får. Jag gillade det och hoppas att de får vara kvar längre än sommaren.

Mitt slutgiltiga betyg är en fyra med motiveringen att det helt enkelt var ett bra koncept men att de har lite småsaker de borde fixa.